2011. május 22., vasárnap

"Ki van kint?"

"Hát jó (hát jó) itt a melegben (itt a melegben) / Ki van kint? (de ki van kint?) / Ott a hidegben? (ott a hidegben.)" - énekli az Esti Kornél az este második fellépőjeként; igaz, esetükben mindez egészen máshogy hangzik, mintha ugyanezeket a sorokat az Amber Smith vagy épp a Borgia énekelné.
Addig még persze stimmelne is a dolog, hogy meleg van, volt. Csakhogy az Ifiház előtt sem volt sokkal hűvösebb, szóval, hogy újabb idézetet csempésszek bele a mondandómba: "ami kint az van/volt bent".
Ennek ellenére a közönség valamiért úgy döntött: kívül tágasabb, és inkább nem jött be. ("kint")
Kivéve az Esti Kornél koncertjét. ("bent")
És ebből az is következik, hogy tulajdonképpen tegnap csak egy koncert volt, a többi csak elő-és utózenekari szereplés. ("hideg")
És ebbe most bele lehetne menni abból a szempontból, miként lehetséges az, hogy egy megyeszékhelyen egy Amber Smith-re 30-an sem kíváncsiak, de talán ezt nem a mi asztalunk megválaszolni. ("hát jó")
Hiszen ez a honlap nem más zenekarokról szól; nem híradó, pláne nem Magyarország -és közönségfikázó fórum. ("hát jó")

Mégsem lehet nem leírni minimum ennyit a tegnapról:

Le a kalappal az Amber Smith előtt, hogy ennyire csekély számú közönség előtt, negyedik fellépőként ilyen színvonalas és szinte teljes koncertet adtak.
Köszönet a rendezvény szervezőjének, Lázár Zolinak, hogy ezt a bulit egyáltalán megszervezte és üzenjük, hogy büszkék vagyunk arra, hogy a magyar grunge műfaja, ha némi késlekedéssel is, de épp a Jász-Kun televényből fog előbb-utóbb kisarjadni.
És végül, de nem utolsó sorban szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy aki teheti, minél hamarabb menjen el egy Esti Kornél koncertre, ahol tényleg "tartósan izzik a hangulat" és "megizzad a pálinkás pohár"! - Ki tudja, meddig nyomják még a srácok ilyen olcsó jegyárakkal...